Ish-e dashura e Epstein dënohet me 20 vjet burg

Ish-e dashura e Epstein dënohet me 20 vjet burg

Gislane Maxwell, ish-e dashura e Jeffrey Epstein, e cila e ndihmoi atë me tutorët e mitur, është dënuar me 20 vjet burg dhe do të paguajë gjobë prej 750.000 dollarësh.

Maxwell, 60, tradhtoi vajzat e reja për ish-të dashurin e saj, pedofilin miliarder Jeffrey Epstein, në vitet 1990 dhe fillimin e viteve 2000.


Ai abuzonte me vajza 14-vjeçare në pronat në Nju Jork, Florida, Nju Meksiko dhe ishullin e tij privat në Ishujt e Virgjër të SHBA, Little St James, të cilin vendasit e quajnë “ishull pedofil”.

Avokatët e Maxwell argumentuan se ajo duhet të dënohet me nga katër vjet e tre muaj deri pesë vjet e tre muaj, pasi ajo kishte kryer tashmë dy vjet burg në Nju Jork.

Ata pretenduan se ajo ishte bërë objekt i një gjueti shtrigash në media për marrëdhënien e saj me Epstein, duke shtuar se ajo ishte ngacmuar pas hekurave disa herë.

Video