Irani dënon shkrimtaren Iraee me shtatë vjet burg

Irani dënon shkrimtaren Iraee me shtatë vjet burg

Golrokh Ebrahimi Iraee, një shkrimtare dhe aktiviste iraniane, u dënua me shtatë vjet burg, duke përfshirë edhe akuza për propagandë kundër sistemit.

Iraee u arrestua për aktivitetet e saj në mediat sociale në fund të shtatorit, menjëherë pasi protestat antiqeveritare shpërthyen pas vdekjes së Mahsa Amini.


Shkrimtares dhe aktivistes i është ndaluar edhe dalja nga vendi për dy vite, i është konfiskuar celulari dhe do t’i ndalohet anëtarësimi në grupe apo shoqata për dy vjet.

Sipas raportimeve të postuara në mediat sociale, shkrimtarja do të jetë në gjendje të apelojë dënimet e marra.

Iraee ishte burgosur disa herë në të kaluarën, gjithashtu për shkak të një libri që ajo shkroi, por që nuk u autorizua kurrë për t’u botuar dhe i cili sfidon praktikën e ndëshkimit islamik të gurëzimit me gurë deri në vdekje.  /atsh

Lexo edhe

Video