IPK rekomandon suspendimin e katër zyrtarëve policorë në Gjilan

IPK rekomandon suspendimin e katër zyrtarëve policorë në Gjilan

Inspektorati Policor i Kosovës ka rekomanduar suspendimin e katër zyrtarëve policorë, punonjës në Njësinë e Reagimit të Shpejtë- Gjilan, me dyshimin se kanë kryer veprën penale lëndim i lehtë trupor.

Rasti kishte ndodhur më 22.05.2021 rreth orës 22:00 në një lokal në Gjilan, ndërsa IPK hetimet mbi rastin i ka filluar dy ditë më herët pasi pranuan një ankesë nga një qytetar i cili pretendonte se ndaj tij dhe tre qytetarëve të tjerë ka pasur tejkalim të autorizimeve policore gjatë përdorimit të forcës.


Rekomandimi për suspendimin e zyrtarëve policorë ka ardhur pas analizimit të ankesës dhe shkresave tjera, raporteve mjekësore dhe fotografive, të cilat IPK i ka siguruar gjatë veprimeve hetimore në konsultim me Prokurorinë Themelore Gjilan.

Hetuesit e IPK-së në koordinim të plotë me Prokurorinë e Shtetit, do të vazhdojnë të ndërmarrin edhe veprime të tjera hetimore drejt ndriçimit të plotë të të gjitha rrethanave që ndërlidhen me këtë rast.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.