Iniciohet shkarkimi i Bordit të RTK-së, i dërgohet Kuvendit për miratim

Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal ka iniciuar shkarkimin e Bordit të Radio Televizionit të Kosovës dhe i është dërguar Kuvendit për miratim.

Në votim morën pjesë vetëm deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje, ndërsa opozita e ka quajtur vendim politik.

Kryetarja e komisionit Doarsa Kica-Xhelili, ka lexuar arsyet që janë dhënë nga komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere për shkarkimin e bordit të RTK-së, derisa tha se shihet qartë që ka shkelje të Ligjit për RTK-në nga të njëjtit.

Deputeti i PDK-së Mërgim Lushtaku, e ka quajtur vendim politik inicimin e shkarkimit të bordit të RTK-së.

“Mediumi RTK ka ngecje të mëdha pavarësisht mbështetjes që ka dhënë ky Kuvend, por të gjeturat nuk kanë qenë që të ketë një shkarkim të tillë. E shohim që ka vullnet për shkarkim, ne e dimë që ky shkarkim po bëhet për qëllime politike”, tha ai.


Edhe deputeti i LDK-së Agim Veliu, tha se një vendim i tillë është politik.

“Nuk është bërë një vlerësim meritor i bordit edhe pse ai bord ka lëshime. Ky rekomandim është politik dhe kapjes së mediumit publik. Rekomandimet e Komisionit për Buxhet dhe Transfere për mua nuk janë bindëse dhe te rekomandimi i dytë besoj unë që nuk do të duhej të jepej një rekomandim i tillë. Është tërësisht një veprim politik, ju e keni shumicën, por për mua kjo formë është e papranueshme”, tha Veliu.

Deputeti i LVV-së Valon Ramadani, tha se në televizionin publik ka abuzime të shumta, për çka tha së Prokuroria duhet të merret me këtë çështje.

“Nuk e kanë kryer punën sic duhet. Ka keqpërdorime, ka abuzime sa prokurori duhet të merret me këtë çështje. RTK ka nevojë për reformim”, tha ai.

Deputeti i LVV-së Nijazi Isaku, ka kërkuar që si komision të reagojnë në lidhje me deklaratat, siç tha ai, seksiste të zëvendësdrejtorit Mentor Shala drejtuar kryetares së këtij komisioni.

Lexo edhe

Video