Inflacioni vjetor në Britani të Madhe bie në 6.8%

Inflacioni vjetor në Britani të Madhe bie në 6.8%

Norma vjetore e inflacionit në Mbretërinë e Bashkuar ra në 6.8% në korrik, nga 7.9% që ishte në qershor, zbuloi të mërkurën autoriteti statistikor i vendit.

Ndërsa, rënia e çmimeve të gazit dhe energjisë elektrike dhanë kontributin më të madh në rënie në inflacion, çmimet e ushqimeve u rritën në korrik në baza mujore, tha Zyra e Statistikave Kombëtare.


“Hotelet dhe transporti ajror i pasagjerëve ishin klasat që dhanë kontributin më të madh kompensues në rritje në ndryshimin e normës”, sipas byrosë statistikore.

Në baza mujore, indeksi i çmimeve të konsumit (CPI) u ul me 0.4% muajin e kaluar, ndërsa ishte në 0.6% në korrik të vitit 2022.

Në baza vjetore indeksi i çmimeve të konsumit, duke përjashtuar energjinë, ushqimin, alkoolin dhe duhanin, u rrit me 6.4% në korrik, në të njëjtin nivel me qershorin./AA/

Lexo edhe

Video