Inflacioni vjetor i Francës pritet të qëndrojë në nivelin më të lartë historik

Inflacioni vjetor i Francës pritet të qëndrojë në nivelin më të lartë historik

Norma vjetore e inflacionit në Francë pritej të qëndronte në nivelin e lartë historik prej 6.2% në nëntor, sipas të dhënave zyrtare të përkohshme të mërkurën.

Norma vjetore e inflacionit të vendit ishte 6.2% në tetor dhe 5.6% në shtator, sipas autoritetit statistikor të vendit Insee.


Në nëntor, Insee pret një përshpejtim në çmimet e ushqimeve, të mallrave të prodhuara dhe të shërbimeve, por një ngadalësim të mundshëm të çmimeve të energjisë dhe karburanteve.

Në baza mujore, Insee parashikon një rritje prej 0.4% në nëntor./AA

Lexo edhe

Video