Inflacioni rritet përtej çdo parashikimi në Itali

Inflacioni rritet përtej çdo parashikimi në Itali

Inflacioni ka kaluar çdo parashikim në Itali dhe shndërrohet në pengesën e parë me të cilën do të duhet të përballet qeveria e Melonit.

Shifrat e tetorit të publikuara nga ISTAT janë një tronditje e papritur që i tejkalon të gjitha pritjet.

Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit nga 8,9% në 11,9% – niveli më i lartë që nga marsi 1984 – me një rritje ciklike prej 3,5%.

Një rritje prej tre pikë përqindjeje e tendencës dhe madje 3,5% e situatës ekonomike nuk ishte parashikuar nga asnjë analizë.


Ky është kërcimi më i madh që nga viti 1954, vit në të cilin u krijua ISTAT.

Çmimet e energjisë po rriten duke i shtyrë edhe produktet ushqimore drejt kësaj prirjeje.

”Duhet të veprojmë urgjentisht”, deklaroi Meloni, e cila, duke folur me kancelarin gjerman Olaf Scholz, përsëriti urgjencën e masave konkrete për uljen e çmimeve të energjisë.

Bizneset dhe konsumatorët kërkojnë masa kundër faturave të shtrenjta.

“Inflacioni ka arritur nivelet e gati 40 viteve më parë. Shumica parlamentare dhe qeveria duhet të fokusohen këtu”, deklaroi Debora Serracchiani, shefja e deputetëve të Partisë Demokrate opozitare në parlamentin italian. /ANSA/

Lexo edhe

Video

1 Koment

  • […] Pas hulumtimit të kryer përmes makinave online të kërkimit, hibrid.info ka arritur të gjejë artikullin e publikuar në kohë reale (29 tetor) nga agjencia e lajmeve “Kosovapress.com”. (shih këtu) […]

Komentet janë të mbyllura.