Inflacioni në Eurozonë shënon rënie në nëntor

Inflacioni në Eurozonë shënon rënie në nëntor

Norma vjetore e inflacionit qëndroi në 10% në eurozonë këtë muaj, nga 10.6% në tetor, tha Eurostat të mërkurën.

Sipas vlerësimit të parë të Eurostat-it, energjia është ndër kontribuuesit kryesorë në normën vjetore të inflacionit me 34.9%, nga 41.5% në tetor.


Ushqimi, alkooli dhe duhani pasuan energjinë me 13.6%, mallrat industriale joenergjetike me 6.1% dhe shërbimet me 4.2%.

Ndër vendet e eurozonës, normat më të larta vjetore u postuan nga Letonia (21.7%), Lituania dhe Estonia (të dyja 21.4%), ndërsa normat më të ulëta u panë në Spanjë (6.6%), Francë (7.1%) dhe Maltë (7.2). %)./AA

Lexo edhe

Video