IKShPK: Vazhdon numri i lartë i vdekjeve dhe rasteve pozitive me COVID, të ndalen aktivitetet dhe tubimet publike

IKShPK: Vazhdon numri i lartë i vdekjeve dhe rasteve pozitive me COVID, të ndalen aktivitetet dhe tubimet publike

IKShPK bën thirrje të ndalen aktivitetet dhe tubimet publike: Numri i rasteve pozitive dhe vdekjeve vazhdon të jetë i lartë dhe brengosëse

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) thotë se numri vdekjeve dhe rasteve pozitive me COVID-19 vazhdon të jetë i lartë dhe brengosëse.

Për çka IKShPK bën thirrje për respektim të masave antiCOVID-19 për parandalimin dhe luftimin e pandemisë me koronavirus.

Me theks, IKShPK kërkon që të ndalen aktivitetet publike, grumbullimit të qytetarëve dhe tubimeve publike të të gjitha llojeve dhe natyrave pa përjashtim.

Thirrja e IKShPK-së:

Të nderuar qytetarë!

Numri i rasteve pozitive dhe vdekjeve vazhdon të jetë i lartë dhe brengosëse.

IKSHPK apelon tek të gjithë qytetarët, institucionet dhe organizatat publike dhe private, për respektimin dhe ndërmarrjen e të gjitha masave të nevojshme për parandalimin, menaxhimin dhe kontrollin e infeksionit COVID-19, duke marrë parasysh dispozitat e Ligjit për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19, dhe vendimet në fuqi mbi masat dhe obligimet e institucioneve për zbatimin e masave të përgjithshme dhe specifike për mbrojtjen nga pandemia COVID-19.


Për shkak të rrezikshmërisë së lartë të përhapjes së COVID-19 dhe vdekshmërisë së lartë,  në veçanti, bëjmë thirrje për ndalimin e aktiviteteve publike, grumbullimit të qytetarëve dhe tubimeve publike të të gjitha llojeve dhe natyrave pa përjashtim.

Apelojmë tek institucionet përgjegjëse, përkatësisht Policia e Kosovës dhe inspektoratet përgjegjëse që të mbikëqyrin me përpikëri dhe të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme për parandalimin dhe luftimin e pandemisë në territorin e Republikës së Kosovës sipas rekomandimeve të IKSHPK.

Qytetarë të nderuar!

Ju lutemi për kujdes të shtuar!

Që të shmangni shkaqet dhe pasojat e infeksionit:

Mbuloni gojën dhe hundën me maskë!

Mbani higjienën!

Respektoni distancën!

VAKSINOHUNI!

Lexo edhe

Video