Hunda juaj është e ftohtë? Ja se çfarë thotë për shëndetin tuaj

Hunda juaj është e ftohtë? Ja se çfarë thotë për shëndetin tuaj

Sipas hulumtimit të fundit, temperatura e ulët e hundës mund të tregojë faktin se ne punojmë shumë.

Studimi, i kryer nga Universiteti i Nottingham, përfshiu 14 vullnetarë. Shkencëtarët përdorën kamera të ndjeshme ndaj nxehtësisë për të regjistruar subjektet ndërsa kryenin aktivitete mendore. Në subjektet që ndiheshin të lodhur, temperatura e hundës u ul me 1 gradë.


Ekspertët besojnë se temperatura bie pasi truri punon shumë dhe e drejton gjakun në zona të tjera në trup për të ndihmuar neuronet e tij.

Kjo është arsyeja pse hunda vuan më shumë. Besohet se kamerat e ndjeshme ndaj nxehtësisë duhet të instalohen në kabina në mënyrë që të mund të kontrollohet se sa janë të stresuar.

Lexo edhe

Video

error: