Hulumtimi: Varësia ndaj pijeve të gazuara çon drejt zhvillimit të kancerit

Hulumtimi: Varësia ndaj pijeve të gazuara çon drejt zhvillimit të kancerit

Provat e reja mjekësore tregojnë se varësia jonë ndaj pijeve të gazuara, megjithëse nuk duket serioze, mund të jetë shumë e rrezikshme. Aq i rrezikshëm, sa një studim i fundit zbuloi se mund të shkaktonte edhe kancer.

Hulumtimi filloi pasi u rrit numri i rasteve të kancerit të zorrëve te njerëzit nën 35- vjeç, shpjegoi Dr. Louis C. Cantley pranë Universitetit Cornell. Që nga ajo kohë, shkencëtarët kanë zbuluar se glukoza dhe fruktoza, të cilat gjenden në pijet e ëmbëlsuara me shurup misri, në të vërtetë përshpejtojnë rritjen e tumoreve të zorrëve te minjtë, shkruan Health News.


Minjtë e prirë ndaj kancerit të zorrëve ushqeheshin me shurup misri me një përmbajtje të lartë fruktoze, pak më të ulët se ajo që gjendet në një kanaçe të një pije të gazuar. Si rezultat, “tumori hëngri sheqer, kanceri përdori fruktozë dhe glukozë së bashku për të dyfishuar ritmin e rritjes”.

Është e rëndësishme të theksohet, megjithatë, se këto teste janë kryer në minj që janë modifikuar gjenetikisht të jenë të prirë ndaj kancerit, kështu që nuk mund të transmetohet pa rezerva te njerëzit, por theksimi i rreziqeve të misrit me fruktozë të lartë është sigurisht një fakt i rëndësishëm, nëse është apo jo një lidhje e drejtpërdrejtë me kancerin.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.