Hoti: Nuk ka mini-shengen të Novi Sadit

Hoti: Nuk ka mini-shengen të Novi Sadit

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, tha se Kosova do të jetë palë plotësisht e barabartë në nismën e mini-shengenit, por që tha se deri më tani nuk ka asnjë dokument ku definohet kjo nismë.


Hoti u shpreh se të 6 vendet e Ballkanit Perëndimor do të ulen së bashku dhe do ta dizajnojnë si vende të barabarta.

“Nuk ka mini-shengen të Novi Sadit, ajo që jemi dakorduar është një mini-shengen në Shtëpinë e Bardhë për ta quar përpara. E dyta, Kosova do të jetë palë plotësisht e barabartë  në këtë nismë, deri më tani nuk ka asnjë dokument ku definohet kjo nismë. Pyetja ime do të ishte edhe për propozuesen e kësaj interpelance a e ka pa kjo ose dikush tjetër ndonjë marrëveshje të tillë të shkruar të cilës ne po i bashkohemi tani apo është kjo nismë e cila është shtruar dhe ne tash do të ulemi bashkë 6 vendet e Ballkanit Perëndimor për ta dizajnuar si vende të barabarta, sigurisht që përgjigja ka me qenë jo, sepse nuk ekziston asnjë dokument i tillë. Prandaj, po e shtrojmë qysh në fillim, disa herë e kam thënë në këtë Kuvend është një ide, një nismë të cilën ne jemi dakorduar pas kërkesës së partnerëve tanë ndërkombëtar në Shtëpinë e Bardhë që t’i bashkohemi mbi baza plotësisht të barabarta, nuk ka asgjë të definuar. Bashkë do të ulemi dhe do ta dizajnojmë si nismë regjionale”, tha ai.

Lexo edhe

Video

error: