Hoti: Mungesa e rishikimit të buxhetit do të ndikojë negativisht në ekonomi

Hoti: Mungesa e rishikimit të buxhetit do të ndikojë negativisht në ekonomi

Ish kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, ka reaguar në rrjetin social facebook duke kritikuar mos rishikimin e buxhetit për vitin 2022. Ai ka shkruar se, shpenzimet kaptiale në gjashtë muajt e parë të vitit janë në nivelin më të ulët historik, me vetëm 11% realizim. Prandaj, ka qenë e domosdoshme të rishikohet buxheti për ta rishpërndarë në projekte që mund të realizohen.


“Mazhoranca qeverisëse e prezantoi si arritje numrin e ligjeve të miratuara në Kuvend. Por nuk e përmendi faktin se njëri ndër ligjet më të rëndësishme, që është rishikimi i buxhetit për 2022, nuk është dorëzuar në Kuvend nga Qeveria. Shpenzimet kaptiale në gjashtë muajt e parë të vitit janë në nivelin më të ulët historik, me vetëm 11% realizim. Prandaj, ka qenë e domosdoshme të rishikohet buxheti për ta rishpërndarë në projekte që mund të realizohen. Me këtë dinamikë shumë të ulët të realizimit të buxhetit në gjashtë muajt e parë, dhe në mungesë të rishikimit të buxhetit, është e sigurt se zbatimi i projekteve kapitale sivjet do të jetë shumë i ulët. Kjo do të nënkuptojë qindra miliona mungesë në qarkullimin ekonomik në vend, që do të ndikojë negativisht rritjen ekonomike, punësimin dhe të ardhurat e përgjithshme”, ka shkruar Hoti në facebook.

Ish kryeministri ka publikuar edhe listën e disa prej projekteve kapitale, sipas tij, me realizim shumë të ultë.

Lexo edhe

Video