Hoti: MCC rikonfirmon mbështetjen për Kosovën

Hoti: MCC rikonfirmon mbështetjen për Kosovën

Kryeministri Avdullah Hoti ka njoftuar se sot ka pranuar një letër nga Sean Cairncross, kryeshef ekzekutiv në MCC, ku i është rikonfirmuar vazhdimi i mbështetjes kompakte për Kosovën.

Përmes një statusi në Facebook, Hoti ka thënë se Bordi i MCC-së ka vlerësuar angazhimin e institucioneve të Kosovës për të luftuar korrupsionin dhe punën e zellshme për të zbatuar me sukses programin e pragut të Kosovës.

Ky është njoftimi i tij i plotë:

Jam i lumtur të ndaj me ju lajmin se Bordi i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka rikonfirmuar vazhdimin e mbështetjes kompakte për Kosovën.


Në letrën që kam pranuar nga z. Sean Cairncross, kryeshef ekzekutiv në MCC,  thuhet se ky vendim vjen si njohje e partneritetit tonë të fuqishëm dhe angazhimit të qëndrueshëm që Kosova ka bërë në fuqizimin e  institucioneve demokratike, duke mbajtur politika të shëndosha ekonomike dhe duke investuar në qytetarët e sajë.

Bordi i MCC-së ka vlerësuar angazhimin e institucioneve të Kosovës për të luftuar korrupsionin dhe punën e zellshme për të zbatuar me sukses programin e pragut të Kosovës.

MCC-ja vlerëson edhe formimin e Ekipit të Veprimit, për zhvillimin e sektorit të gazit i cili vazhdon të ketë burimet dhe vëmendjen e nevojshme nga zyra ime dhe nga të gjitha ministritë përkatëse.

Jam shumë i lumtur për vazhdimin e mbështetjes nga ana e Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC)  dhe pres thellimin e  partneritetit për të jetësuar një program ambicioz inovativ dhe transformues në Kosovë.

Lexo edhe

Video