Hoti deklarohet për emërimet e shumta të zëvendësministrave, thotë se janë pjesë e marrëveshjes politike

Hoti deklarohet për emërimet e shumta të zëvendësministrave, thotë se janë pjesë e marrëveshjes politike

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka deklaruar se së shpejti do të emërojë koordinatorin shtetëror për Këshillin e Ekspertëve për dialogun, të cilin e votuan dje në mbledhjen e qeverisë.

Duke mos i treguar emrat e të tjerëve që do të jenë pjesë e këtij Këshillit, Hoti tha se si qeveri do të raportojnë në Kuvendi për çdo zhvillim në procesin e dialogut.


Lidhur me emërimet e zëvendësministrave të shumtë nëpër ministri, kreu i ekzekutivit tha se kjo është pjesë e marrëveshjes politike.

Ndryshe, deri tani janë emëruar 46 zëvendësministra. Zëvendëskryeministri i parë Besnik Tahiri ka thënë se me projektligjin për Qeverinë është paraparë të jenë 15 ministri dhe dy të tjera në diskrecion të mandatarit. Derisa Qeveria synon që me ligj të saktësojë numrin e zëvendësministrave në rreth 40, ekzekutivi tashmë e ka tejkaluar këtë numër.

 

Lexo edhe

Video

error: