Hilaria Baldwin shqetësohet për Alec pas xhirimeve “Rust”

Hilaria Baldwin shqetësohet për Alec pas xhirimeve “Rust”

Gruaja e Alec Baldwin, Hilaria, shqetësohet për burrin e saj pas vdekjes së kinematografisë së ‘Rust’, Halyna Hutchins.

Instruktorja 38-vjeçare e jogës këmbënguli se askush nuk mund ta “imagjinojë” se si po ndihet aktori 64-vjeçar pasi kineastja Halyna Hutchins vdiq në moshën 42-vjeçare kur u qëllua për vdekje në xhirimet e filmit më 21 tetor të vitit të kaluar, kur në duart e tij u hodh aksidentalisht një armë mbështetëse e mbushur me fishekë të vërtetë.

“Unë shqetësohem për të… A mund ta imagjinoni? Askush nuk mundet. Kishte kaq shumë konfuzion për të kuptuar se çfarë kishte ndodhur… Kur kaloni diçka të vështirë, e dini që jo çdo ditë do të jetë njësoj. Keni momente në ditë që janë shumë të vështira. Netët janë të vështira. Makthet janë të vështira. Kështu që unë jam vetëm atje dhe them, “Unë jam këtu dhe do të kujdesem për ty”, dhe e thashë këtë që në momentin që kuptuam se çfarë kishte ndodhur,” tha Hilaria për Extra.

Hilaria pranoi se “askush nuk është mirë” pas ngjarjes tragjike.

“Nuk jemi mirë. Nuk mund të jemi mirë. Askush nuk është mirë. Ishte dhe është një tragjedi që askush nuk mund ta imagjinonte kurrë. Dua të them humbjen e saj, Halyna. Djali i saj, djali i saj i vogël, familja e saj, bashkëpunëtorët e saj, njerëzit që e donin, fansat e saj. Dua të them, ajo ishte një grua e pabesueshme, e pabesueshme në shumë mënyra të ndryshme,” shtoi ajo.


Alec u përfshi në një padi të padrejtë për vdekje të ngritur nga familja e Halyna-s, e cila përfshinte bashkëshortin e saj, Matthew, përpara se të dyja palët të zgjidheshin në tetor.

Në nëntor, aktori paditi anëtarët e ekuipazhit të ‘Rust’ dhe armaturën për neglizhencë dhe furnizim me një armë mbështetëse të mbushur me municion.

Në padi thuhej: “Kjo tragjedi ndodhi sepse plumbat e zjarrit u dorëzuan në grup dhe u mbushën në armë.

“Edhe pse aspak e krahasueshme, Baldwin duhet të jetojë me pikëllimin e jashtëzakonshëm, dhe pasojat emocionale, fizike dhe financiare, të shkaktuara nga fakti se sjellja, garancitë dhe mbikëqyrja e pakujdesshme e të pandehurve i vendosën një armë të mbushur në dorë dhe e bëri atë, Hutchins dhe të gjithë të tjerët në grup të besonin se përdorimi i tij i drejtuar i armës ishte i sigurt.”

Në korrik, nëna e shtatë fëmijëve Hilaria e mbështeti bashkëshortin e saj duke postuar në internet duke u lutur për më pak “errësirë dhe negativitet” dhe tha se ishte “tani më shumë se kurrë” më e lehtë të “shpifeshin njerëzit dhe qershia dhe të bashkoheshin fijet e nxjerra jashtë kontekstit, opinionet, apo trillimet e plota”.

Video