Haxhiu: Pozita e ministrit të shëndetësisë peng i grupeve të interesit brenda partisë në pushtet

Haxhiu: Pozita e ministrit të shëndetësisë peng i grupeve të interesit brenda partisë në pushtet

Në Kuvendin e Kosovës po shqyrtohet propozim rezoluta e Partisë Demokratike të Kosovës për gjendjen në sektorin e shëndetësisë. Aty, deputeti i PDK-së Bekim Haxhiu tha se rezoluta e propozuar kërkon llogaridhënie dhe përgjegjësi nga qeveria për të sanuar situatën në shëndetësi dhe sipas tij për të ndalur degradimin në këtë sektor.

Ai tha se pozita e ministrit të Shëndetësisë ka mbetur peng i grupeve të interesit në partinë në pushtet.

“Tani shëndetësia ka mbet edhe pa ministër, dhe Albin Kurti nuk merr vendim me emëru një ministër, sepse pozita me ministër të shëndetësisë ka mbetur peng e grupeve të interesit brenda Lëvizjes Vetëvendosje dhe koalicionit me Listën Guxo. Për pasojë, shëndetësia jonë po udhëhiqet nga ushtrues detyre e që nuk e ka guximin as të vijë sot të përballet me deputetët për sektorin e shëndetësisë”, tha Haxhiu.


Haxhiu tha se qeveria Kurti nuk ka sjellur në Kuvend asnjë ligj substancial për shëndetësi.

“Koha tregoi se ky komitet u themelua jo për të sanuar gjendjen e rëndë në shëndetësi por për ta përzënë Rifat Latifin për Amerikë. Kjo vërtetohet me faktin se prej se Rifat Latifi dha dorëheqje ky komitet nuk mbajt më asnjë takim. Ne deputetët Partisë Demokratike kemi kërkuar këtë debat dhe kërkojmë konstruktivitet parimor nga të gjithë deputetët me qëllim të sanimit të gjendjes në sektorin e shëndetësisë”, tha ai.

Haxhiu tha se qeveria Kurti nuk ka sjellur në Kuvend asnjë ligj substancial për shëndetësi./G.Kadrija

Lexo edhe

Video