Havolli: Pas kallëzimeve penale nga AKK-ja janë nxjerrë 22 aktgjykime dënuese

Havolli: Pas kallëzimeve penale nga AKK-ja janë nxjerrë 22 aktgjykime dënuese

Gjatë vitit 2020, Agjencia Kundër Korrupsion (AKK) ka trajtuar 313 raste. Prej tyre 61 janë në proces, 124 kallëzime penale.

Kështu ka bërë të ditur drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsion (AKK), Shaip Havolli, i cili shtoi se 111 informata janë dërguar në Prokurorinë e Shtetit.


“Janë nxjerr 22 aktgjykime dënuese dhe 1 aktgjykim lirues. Sa i përket çështjeve të sinjalizimit, pesë raste kanë qenë gjatë këtij viti të cilat janë trajtuar dhe kanë pasur epilog.  129 zyrtarë përgjegjës kanë raportuar në lidhje me obligimet”, ka thënë ai.

Havolli tha se 5693 zyrtarë kanë deklaruar pasurinë gjatë vitit të kaluar, ndërkohë që kontrollit të plotë i janë nënshtruar mbi 900 prej tyre.

“Kanë qenë 160 raste të konfliktit të interesit, në mesin e tyre 33 kanë qenë zyrtarë të lartë. Autoritetet përgjegjëse kanë trajtuar 77 raste”, shtoi ai.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: