Hapjet e vendeve të punës në SHBA bien në 10.3 milionë në tetor

Hapjet e vendeve të punës në SHBA bien në 10.3 milionë në tetor

Hapjet e vendeve të punës në SHBA ranë 353.000 në 10.3 milionë në tetor, sipas shifrave të Departamentit të Punës të publikuar të mërkurën.

Shifra ishte pothuajse në përputhje me vlerësimet prej 10.3 milionë, ndërsa numri në shtator ishte pak më poshtë se 10.7 milionë.

“Norma ndryshoi pak në 6.3 për qind, por ishte 1 pikë përqindje më e ulët se kulmi i saj në mars 2022,” tha agjencia në një deklaratë.

Ka pasur pak lëvizje në numrin dhe shkallën e punësimeve përkatësisht 6 milionë dhe 3.9%.


Ndarjet totale, të cilat përfshijnë largimin e punonjësve, pushimet nga puna dhe shkarkimet, mbetën gjithashtu të qëndrueshme në rreth 5.7 milionë në tetor, ndërsa norma qëndroi në 3.7%.

Rreth 4 milionë punëtorë u larguan nga puna në tetor, ndërsa norma ra lehtë në 2.6%, sipas shifrave.

Anketa e Departamentit të Punës mat vendet e lira të punës duke mbledhur të dhëna nga punëdhënësit në lidhje me punësimin, hapjen e vendeve të punës, punësimin dhe ndarjet.

Anketa e hapjeve të punës dhe qarkullimit të punës, ose JOLTS, merr në konsideratë hapjet e punës për të gjitha pozicionet që janë të hapura ose të paplotësuara në ditën e fundit të punës të muajit kur kryhet anketa./AA

Lexo edhe

Video