Hapet “UBT Junior Hub” – qendra më e re për fëmijë dhe të rinj që i bashkohet ekosistemit më të madh të dijes në UBT

Hapet “UBT Junior Hub” – qendra më e re për fëmijë dhe të rinj që i bashkohet ekosistemit më të madh të dijes në UBT

Në kuadër të shënimit të 20-vjetorit të UBT-së, për nder të 1 qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, UBT për gjeneratën e së ardhmes ka hapur qendrën më të re dhe të parën të këtij lloji për fëmijë, “UBT Junior Hub”.

Në prani të nxënësve të shkollës “Ismail Qemali”, në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së në Lipjan, rektori i UBT-së, prof.dr. Edmond Hajrizi ka bërë hapjen e kësaj qendre, e cila do të jetë pikëtakimi i fëmijëve dhe të rinjve, ku do të njihen mes vete dhe do të ndajnë të njëjtin vend për mësim dhe argëtim si asnjëherë më parë, e ku do krijojnë përvoja të të mësuarit që do t’i ndihmojnë ata të zhvillohen personalisht dhe profesionalisht, duke pasuruar mundësitë e tyre për të ardhmen.

Rektori Hajrizi njoftoi për së afërmi fëmijët e shkollës “Ismail Qemali” në Prishtinë me Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, robotin NAO, pjesën e sportit dhe pishinën, stomatologjinë, si dhe laboratorët e tjerë, përfshirë laboratorin e Fakultetit Shkencat e Ushqimit dhe Bioteknologji, teksa fëmijët patën edhe mundësi që të bëjnë vizatime në laboratorin e Fakultetit Art dhe Media Digjitale.


Rektori i UBT-së, prof.dr. Edmond Hajrizi të gjithë fëmijëve u ka uruar 1 qershorin, Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, duke thënë se ata janë e ardhmja e vendit, dhe se UBT është duke punuar vazhdimisht për të krijuar mundësi që ata të zhvillojnë aktivitetet e tyre.

 AVR, programim, robotikë, ueb dizajn, gjuhë angleze, gjuhë gjermane, powerpoint dhe animacione, pikturë dhe vizatim, muzikë, si dhe të menduarit në mënyrë kritike, janë disa prej fushave të cilat fëmijët dhe të rinjtë do të kenë mundësi t’i përvetësojnë në mënyrë unike në një ekosistem të mahnitshëm të dijes që vetëm UBT di të ofrojë.

Kjo qendër është njëra prej 20 inovacioneve që UBT sjell në 20-vjetorin e themelimit, e cila synon të gjithë fëmijëve të moshës 6-11 vjeç dhe të rinjve të moshës 12-18 vjeç, t’u ofrojë programe dhe trajnime që përfshijnë aktivitete argëtuese, emocionuese dhe edukative, me të gjitha kushtet e nevojshme për të mësuar dhe zhvilluar vetën në bazë të moshës, në fusha të ndryshme të jetës, bazuar në programe moderne të mësimdhënies.

Edukimi, njohuritë e lindura, argëtimi dhe informimi do të jenë gërshetim i shkëlqyer i qendrës më të re për fëmijë, “UBT Junior Hub”, që do të jetë vendi i talenteve e miqve të rinj, që do të thurin kujtime të paharrueshme në parkun e shkencës, teknologjisë dhe inovacioneve të UBT-së.

Video