Hapet sezoni i gjuetisë në Bullgari, institucionet kompetente planifikojnë kontrolle

Hapet sezoni i gjuetisë në Bullgari, institucionet kompetente planifikojnë kontrolle

Zëvendësministri i Ministrisë së Bujqësisë në Bullgari, Valentin Chambov, hapi sezonin e gjuetisë të shtunën në një festë gjuetie pranë qytetit Danubian të Silistra, njoftoi Ministria e Bujqësisë. Chambov u uroi fat gjuetarëve dhe u bëri thirrje atyre që t’i përmbahen legjislacionit përkatës dhe rregullave të sigurisë.


Tradicionalisht, sezoni i gjuetisë në Bullgari fillon të shtunën e dytë të gushtit. Fillon me gjuetinë e thëllëzës, turtullit, pëllumbit, dhe shapkës. Gjuetia e turtujve është një privilegj të cilin gjuetarët bullgarë e gëzojnë për të tretin vit radhazi krahasuar me vendet e tjera evropiane, falë politikës së qeverisë. Një person mund të marrë deri në tetë turtuj në ditë. Një monitorim i kësaj specie filloi në Bullgari në fillim të këtij viti me kërkesë të Komisionit Evropian.

Institucionet kompetente do të vazhdojnë të kontrollojnë respektimin e rregullave të sigurisë së gjuetisë, masave të biosigurisë dhe rregulloreve të sigurisë nga zjarri për zonat pyjore./BTA/

Lexo edhe

Video