Hapat që mund të ndërmerrni për të përjetuar lumturi të qëndrueshme

Hapat që mund të ndërmerrni për të përjetuar lumturi të qëndrueshme

Është shumë e lehtë të ngatërrosh kënaqësinë me lumturinë. Dhe, pa dyshim, të përjetosh një gjendje mirëqenieje, ose lumturie, është e këndshme.

Siguria ndërpersonale kryeson këtë listë, sepse individët e izoluar nga shoqëria janë të prirur ndaj ankthit dhe depresionit, pikërisht e kundërta e mirëqenies. Të ndihesh i lidhur në mënyrë të sigurt me të tjerët – nëpërmjet mirëkuptimit, ndjeshmërisë dhe mbështetjes së tyre – ofron një bazë të fortë për t’u ndjerë “në shtëpi” në botë.

Rezistenca përmendet shpesh si thelbësore për ruajtjen e lumturisë, sepse megjithëse të gjithë jemi subjekt i vështirësive dhe humbjeve që duhet të pikëllojmë, është thelbësore që të kthehemi dhe të vazhdojmë të adresojmë dëshirat dhe nevojat që, personalisht, kanë të bëjnë më së afërmi me tonën. mirëqenien.


Mirënjohja luan një rol të madh në të menduarit pozitivisht. Pavarësisht nga çfarëdo detyrimi, përgjegjësie dhe barre që mund të na duhet të mbajmë, ne ende mund ta konsiderojmë veten të bekuar që kemi marrë dhuratën e jetës – dhe kështu lirinë për ta shfrytëzuar atë maksimalisht.

Falja përfaqëson një qëndrim jetësor që lehtëson largimin e inateve, zemërimit dhe mosbesimit. Në mbrojtje, ju mund t’i mbani këto ndjenja për t’u ndjerë të viktimizuar me drejtësi ose moralisht superior ndaj atyre që ju kanë lënduar. Dhe, megjithëse pakënaqësia juaj mund të justifikohet, megjithatë ai ndërhyn në pranimin e përhershëm të realitetit të favorshëm për mirëqenien.

Dhembshuria është cilësia që bën të mundur faljen e të tjerëve—dhe veten. Ajo shihet gjithnjë e më shumë si ajo që është më e nevojshme për të shëruar marrëdhëniet e plagosura, si dhe plagët tuaja psikike të pashëruara kurrë.

Kujdesi për veten përfshin të jetuarit e një stili jetese të shëndetshëm dhe të vetëdisiplinuar—i cili përfshin vendosjen e një diete ushqyese dhe të ekuilibruar; pjesëmarrja në një regjim të përshtatshëm ushtrimesh dhe kërkimi për të reduktuar tensionin ose konfliktin, të themi, përmes frymëmarrjes së thellë, meditimit, kalimit të kohës në natyrë ose gjetjes së rasteve për të buzëqeshur dhe për të qeshur me miqtë dhe familjen (dhe ndoshta edhe me të huajt).

Lexo edhe

Video