Hamza: Buxheti i rishikuar nuk i adreson nevojat e qytetarëve

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Bedri Hamza ka kritikuar Qeverinë për rishikimin e buxhetit të vitit 2021.

 Ai në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës tha se ky buxhet nuk i adreson nevojat e qytetarëve dhe ka shpërpushje të madhe me programin qeverisës.

“Kemi një buxhet që vjen për t’u rishikuar, i cili nuk i adreson nevojat e qytetarëve të ekonomisë së Kosovës. Ka një mospërputhje të plotë të programit të qeverisë dhe dokumentin të cilin ne sot po e diskutojmë. Në program kemi premtime megalomane, të cilat nuk janë në kuadër të buxheti që janë pa mbulesë dhe të parealizueshme”, tha ai.


Krahas kësaj, nënkryetari i Kuvendit tha se në propozimet aktuale nuk parashihen rritje të pensioneve, të pagës minimale dhe se nuk përfshihen asnjë prej premtimeve të ekzekutivit.

“Në propozimin aktual nuk ka rritje të pensioneve, përkundër atyre shtesave të vogla që kanë qenë duke i marrë pensionistët edhe këto iu kanë ndalu. S’ka parashikim për rritje të pensioneve për kategoritë e luftës dhe për as një nga pensionet që realizojnë pensione përmes buxhetit të Kosovës”, tha ai.

Hamza kërkoi që të sillen në Kuvend, ndryshimet në Ligjin për Paga dhe implementimin e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike.

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.