Guvernatori Ismaili takon ambasadorin e BE-së, diskutojnë për Kartonin e Gjelbër

Guvernatori Ismaili takon ambasadorin e BE-së, diskutojnë për Kartonin e Gjelbër

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Ahmet Ismaili me bashkëpunëtorë, priti sot (e hënë) në një takim ambasadorin e Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog dhe Eva Palatova, shefe e zyrës së BE-së.

Në këtë takim është diskutuar për Kartonin e Gjelbër, nismat rajonale në digjitalizimin  e shërbimeve financiare dhe luftën kundër parave të falsifikuara.

Guvernatori Ismaili shpalosi planet e BQK-së në funksion të realizimit të objektivave dhe planit strategjik, me fokus në reformimin dhe avancimin e kornizës rregullative dhe mbikëqyrëse sipas legjislacionit përkatës të BE-së.


“U diskutua lidhur me aktivitetet që ndikojnë në stabilitetin financiar, rritjen e qasjes në financa me fokus në ekonominë e gjelbër, përfshirjen në platformat globale të pagesave si dhe kartonin e gjelbër, nismat rajonale në digjitalizimin  e shërbimeve financiare dhe luftën kundër parave të falsifikuara”, thuhet në njoftim.

Sipas komunikatës si aspekt i rëndësishëm që adresohet edhe përmes Programit të Reformave në Ekonomi (ERP) u diskutua për fuqizimin e kapaciteteve të BQK-së me profesionistë, me fokus në funksionet mandatare, si dhe nevojën e plotësimit të pozitave kyçe sipas parimit të meritës dhe integritetit.

Ambasadori Szunyog shprehu gatishmërinë e Bashkimit Evropian për të mbështetur BQK-në në realizimin e objektivave dhe planeve të BQK-së, si institucion i pavarur dhe i rëndësishëm për të siguruar mandatin kushtetues dhe ligjor. 

“Guvernatori shprehu mirënjohjen e Bankës Qendrore për mbështetjen e treguar nga ana e BE-së për sistemin financiar dhe ekonominë e Kosovës përmes programeve të shumta të mbështetjes financiare, duke përshirë mekanizmat nga institucionet e Bashkimit Evropian”, thuhet në komunikatë.

Lexo edhe

Video