Gunther Werks zbulon si duket Porsche 993 Speedster i parë i porositur

Gunther Werks zbulon si duket Porsche 993 Speedster i parë i porositur

Kompania amerikane Gunther Werks do të kënaqë 25 klientë të pasur, pasi së shpejti do të dorëzojë krijimin e saj të jashtëzakonshëm të frymëzuar nga Porsche 911 Speedster jashtëzakonisht i rrallë nga Seria 993, i cili u bë vetëm në dy kopje.

Atë që kompania e famshme Singer e prodhon në bazë të Porsche 911 nga Seria 964, Gunther Werks po punon mbi bazën e gjeneratës së ardhshme “Elfer” që qëndron pas numrit 993 dhe do të mbahet mend si gjenerata e fundit Porsche 911.

Trajtimi i fundit nga GW u frymëzua nga modeli origjinal 993 Speedster, të cilin Porsche dikur e bëri në vetëm dy kopje (njëra për Ferdinand Alexander Porsche, tjetra për komedianin Jerry Seinfeld) dhe kështu e bëri atë një nga modelet e saj më të dëshirueshme.


Për 25 klientë të pasur të cilët nuk patën mundësinë të shkonin me makinë në shtëpi, origjinali 993 Speedster Gunther Werks ka përgatitur një zëvendësim të jashtëzakonshëm të krijuar në Porsche 993 të restauruar dhe modifikuar, dhe fotot e publikuara tregojnë se si duket.

Me përjashtim të dyerve, të gjitha panelet e trupit janë prej karboni, gjë që ndihmoi shumë që pesha e dyvendëshit të ishte vetëm 1175 kilogramë, dhe me modifikime nën “kapuç” vjen një motor boksier me 6 cilindra 4 litra që zhvillon 440 kuaj fuqi. Si kujtesë, prodhimi më i fuqishëm Porsche 911 (993) mbante shtesën GT2 dhe zhvilloi 450 kuaj fuqi.

Transmisioni manual me 6 shpejtësi Getrag G50 është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në boshtin e pasmë me bllokim mekanik të kufizuar diferencial, me Gunther Werks që ofron disa opsione transmetimi dhe frenat nga raftet e kompanisë së njohur italiane Brembo sigurojnë frenim efikas.

Pezullimi standard është zëvendësuar nga një pezullim adaptiv me tri programe i fshehur pas rrotave të përforcuara të aliazhit 18 inç në stilin e veçantë Fuchs.

Lexo edhe

Video