Greva në Heathrow në fillim të Botërorit mund të prekë tifozët e futbollit

Greva në Heathrow në fillim të Botërorit mund të prekë tifozët e futbollit

Një grevë nga qindra punëtorë në aeroportin Heathrow mund të prekë tifozët e futbollit që shkojnë në Kupën e Botës në Katar, paralajmëroi sindikata.

Unite tha se 700 punëtorë që punojnë në transportin tokësor, trafikun ajror dhe pjesën e ngarkesave të aeroportit do të hyjnë në grevë për tri ditë nga 18 nëntori.

Ai tha se greva do të shkaktonte ndërprerje dhe vonesa në Terminalet 2, 3 dhe 4 të Heathrow.

Stafi, i punësuar nga Dnata dhe Menzies, po kërkojnë paga më të larta.

“Greva do të shkaktojë në mënyrë të pashmangshme ndërprerje, vonesa dhe anulime në të gjithë Heathrow, me udhëtarët e Kupës së Botës të prekur veçanërisht,” paralajmëroi oficeri rajonal i Unite, Kevin Hall.


Kupa e Botës do të nisë në Katar më 20 nëntor dhe sindikata tha se priste që Qatar Airways, e cila ka prezantuar fluturime shtesë për tifozët e futbollit, të “goditej rëndë” nga greva.

Por sekretarja e përgjithshme e Unite, Sharon Graham tha se anëtarët e sindikatës Dnata dhe Menzies “thjesht kërkonin një rritje të mirë të pagave”.

“Të dyja kompanitë janë shumë fitimprurëse dhe mund të përballojnë plotësisht një rritje të drejtë të pagave,” shtoi ajo.

Sindikata tha se linjat e tjera ajrore, duke përfshirë Singapore Airlines, Cathay Pacific dhe Emirates, gjithashtu do të preken.

Mund të preken edhe udhëtarët që udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara për Festën e Falënderimeve.

Lexo edhe

Video