Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Greqi, rihapje e jetës publike me kufizime të rrepta antiCOVID-19

Greqi, rihapje e jetës publike me kufizime të rrepta antiCOVID-19

Restorantet, kafenetë dhe baret e Greqisë rihapen sot pas shumë muajsh, por me kufizime të rrepta për t’u mbrojtur nga përhapja e COVID-19, përfshirë ndalimin e muzikës dhe mbylljen në 22:45.

Sipas një vendimi të përbashkët ministror (JMD) të botuar në gazetën qeveritare, bizneset e ndryshme të shërbimeve të ushqimit dhe pijeve do të lejohen të shërbejnë vetëm në ambiente të hapura deri të paktën të hënën pasardhëse, më 10 maj.

Përveç kësaj, i gjithë personeli dhe pronarët që punojnë në ambiente do t’u kërkohet të kryejnë vetëtestim diagnostikuese për COVID-19, ndërsa vetëm klientët e ulur mund të shërbehen.

Bizneseve, gjithashtu, do t’u kërkohet të dezinfektojnë menutë midis klientëve, të furnizojnë një produkt dezinfektues në secilën tryezë, të kërkojnë nga personeli dhe klientët të mbajnë maska, ​​nëse nuk janë ulur në tryezën e tyre, të ulen maksimumi gjashtë për tryezë, të ruajnë distancat minimale midis tryezave dhe të respektojnë rregullat e higjienës.


Vendet do të lejohen të veprojnë midis orëve 17:00 dhe 22:45.

Hapja nuk vlen për bizneset e vendosura në hapësira të mbyllura, siç janë qendrat tregtare, stacionet e autobusëve ose aeroportet.

Restorantet dhe baret e hoteleve mund të funksionojnë vetëm nëse janë të vendosura jashtë ose nëse u shërbejnë vetëm klientëve të hotelit.

Sallonet e flokëve dhe sallonet e bukurisë do të kenë javën e ardhshme mundësinë për të punuar me orë të zgjatura pune, midis 19:00 dhe 21:00, si edhe për t’u hapur të dielën, më 9 maj.

Lexo edhe

Video

error: