Greqi, norma vjetore e inflacionit arriti në 12% në muajin qershor

Greqi, norma vjetore e inflacionit arriti në 12% në muajin qershor

Norma vjetore e inflacionit të Eurozonës arriti në 8.6% në qershor nga 8.1% në maj, sipas një vlerësimi të shpejtë nga Eurostat.

Shërbimi statistikor i BE-së, në një raport mujor, tha se ‘’energjia u rrit me 41.9% në qershor (39.1% në maj), e ndjekur nga ushqimi, alkooli dhe duhani (8.9% nga 7 , përkatësisht 5%), produktet industriale joenergjetike. (4.3% nga 4.2%) dhe shërbimet (3.4% nga 3.5%)’’.


Në Greqi, norma vjetore e inflacionit pritet të arrijë në 12% në qershor nga 10.5% në maj.

Estonia (22%), Lituania (20.5%), Letonia (19%), Sllovakia (12.5%) dhe Greqia (12%) kishin normat më të larta të inflacionit në qershor, ndërsa Malta (6.1%), Franca (6.5%). Finlanda (8.1%) dhe Gjermania (8.2%) normat më të ulëta. / ANA/

Lexo edhe

Video