Gratë që kanë një motër më të madhe kanë më pak të ngjarë të divorcohen

Gratë që kanë një motër më të madhe kanë më pak të ngjarë të divorcohen

A ju gëzon dhe ju mbështet, dhe gjithashtu përmirëson shëndetin tuaj mendor?

Lexoni më poshtë pse duhet të jeni mirënjohës nëse keni një motër më të madhe!

1. Me të, shanset për divorc janë më të pakta

Një studim i kryer në Universitetin Shtetëror të Ohajos zbuloi se fëmijët që rriten me vëllezër e motra kanë më pak gjasa të divorcohen më vonë gjatë jetës. Ndoshta arsyeja për këtë është se, të themi, njerëzit e moshuar ndikojnë te të rinjtë duke u rritur në njerëz më të pjekur dhe më pak egocentrik. Përkatësisht, përvojat e fëmijërisë ndikojnë shumë te ne dhe në çfarë lloj njerëzish do të rritemi. Fëmijët që rriten me vëllezërit e motrat mësojnë që në moshë të vogël për të ndarë dhe zgjidhur konfliktet, dhe kjo është një përvojë shumë e rëndësishme për marrëdhëniet e mëvonshme romantike. Motra e madhe ka një ndikim veçanërisht të fortë, sepse ajo shpesh është një model për ato më të reja.

2. Për shkak të saj, prindërit janë më të butë ndaj më të vegjëlve

Të rritesh është zakonisht më e vështirë për një motër më të madhe sesa për një më të vogël sepse prindërit mund të kenë qenë shumë kërkues gjatë rritjes së saj, shumë të frikësuar, kishin pritje të mëdha, gabuan në shumë gjëra etj. Prindërit, kuptohet, janë shumë më të relaksuar me një fëmijë tjetër sepse kanë më shumë përvojë. Pra, nëse keni një motër më të madhe, jini mirënjohës për këtë.


3. Ajo ju brohorit dhe ju mbështet

Një motër më e madhe di shumë gjëra që vëllezërit e motrat më të vegjël mund të mësojnë. Ajo është një aleate që ju mbështet, ju motivon dhe ju ndriçon ditët. Një motër e madhe është shpesh një frymëzim që ju ndihmon të ecni në rrugën e jetës që do të merrni. Ajo njeh prirjet dhe talentet tuaja dhe ju mbështet në vendimet tuaja. Është krejt normale që të rinjtë të imitojnë të moshuarit, të cilat në fakt janë themeli në formësimin e personalitetit të tyre.

4. Përmirëson shëndetin mendor

Studiuesit që studiojnë tema të tilla thonë se rritja me motra zvogëlon emocionet negative tek adoleshentët. Ata kanë më pak të ngjarë të ndihen të vetmuar, fajtorë dhe sikur askush nuk i do në këtë periudhë të ndjeshme të jetës. Ndikimi i vëllezërve dhe motrave është shumë i rëndësishëm për zhvillimin emocional dhe mund të ndihmojë në luftimin e depresionit. Gjithashtu, është zbuluar se një infermiere mund t’ju bëjë një person më të dashur dhe më empatik.

5. Ndihmon për të zbuluar kuptimin e dashurisë së pakushtëzuar

Një motër më e madhe është dikush që gjithmonë të mban shpinën, edhe kur të rritesh, ajo lidhje do të jetë akoma e fortë dhe e rëndësishme. Ju gjithmonë mund të flisni me motrën tuaj për gjithçka, ajo do të dëgjojë me kujdes dhe do të jetë mbështetja juaj.

Është gjithmonë më e këndshme të ndani disa gjëra të ndërlikuara me motrën tuaj sesa me prindërit tuaj. Më e rëndësishmja, kur keni një motër, ju keni gjithashtu një miken më të mirë në të e cila nuk do të zhduket vetëm nga jeta juaj. Kjo është diçka për të cilën duhet të jeni mirënjohës sepse shumë njerëz nuk janë aq me fat.

Lexo edhe

Video

error: