Gratë më të fuqishme në botë

Gratë më të fuqishme në botë

Renditja u bazua në parametra kryesorë si paraja, media dhe  ndikimi. Për liderët politikë, produkti i brendshëm bruto dhe popullsia u vlerësuan për drejtuesit e biznesit, qarkullimi dhe numri i punonjësve apo përmendjet dhe shtrirja mediatike.

Jane Fraser

Jane Fraser është një drejtuese biznesi në SHBA me origjinë skoceze, partnere e McKinsey & Company për 10 vjet, që nga viti 2019 presidente e Citigroup dhe gjithashtu CEO e Konsumatorit Bankar.

Julie Sweet

Julie Terese Sweet është një ekzekutive dhe avokate e biznesit amerikan. Ajo është presidente dhe drejtoresh ekzekutive (CEO) i Accenture, një kompani shumëkombëshe e shërbimeve profesionale.

Karen Lynch

Karen Lynch (Newfoundland, Kanada, 25 korrik 1967) është një autore më e shitur e romaneve fantazi urbane të New York Times dhe USA Today për të rriturit e rinj.

Giorgia Meloni

Giorgia Meloni është një politikane italiane, që prej 22 tetorit 2022 Presidente e Këshillit të Ministrave të Republikës Italiane, e para grua në historinë e Italisë që mban këtë detyrë.

Melinda French Gates

Melinda Ann French Gates është një sipërmarrëse amerikane dhe shkencëtare kompjuterike, ish-bashkëshortja e Bill Gates.


Abigail Johnson

Abigail Pierrepont Johnsonështë një biznesmene amerikane, që nga viti 2014 presidente dhe shefe ekzekutive e kompanisë amerikane të investimeve Fidelity Investments (FMR) dhe presidente e filialit të saj ndërkombëtar Fidelity International (FIL).

Mary Barra

Mary Teresa Barra, është një biznesmene amerikane dhe CEO e General Motors që nga 15 janari 2014. Duke zëvendësuar në postin Dan Akerson, Mary Barra është gruaja e parë që mban një pozicion të tillë në një industri globale të automobilave.

Kamala Harris

Kamala Devi Harris është një avokate dhe politikane amerikane, nënkryetari i 49-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës që nga 20 janari 2021.

Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde është një politikane, avokate dhe bankiere franceze e cila ka qenë presidente e Bankës Qendrore Evropiane që nga 1 nëntori 2019.

Ursula von der Leyen

Ursula Gertrud von der Leyen është një politikane gjermane, Presidente e Komisionit Evropian që nga 1 dhjetori 2019 dhe anëtare e CDU.

/rtsh.al/

Lexo edhe

Video