Golf është ‘i vdekur’ në Amerikë

Golf është ‘i vdekur’ në Amerikë

Volkswagen nuk do të prodhojë më modelin Golf për Shtetet e Bashkuara.

Volkswagen Golf nuk do të shitet më në SHBA dhe kjo është konfirmuar zyrtarisht nga prodhuesi gjerman i makinave.

Golf 8 GTI dhe Golf R sigurisht që do të ofrohen, kjo nuk do të ndryshojë, por asnjë nga makinat e tyre të ardhshme nuk do t’u ofrohet shoferëve atje, pasi thjesht pati shitje shumë të dobët.


Për shkak të kësaj, Volkswagen do të përqendrohet në modelin Jetta, si dhe kryqëzorin Taos, një SUV i vogël shumë më tërheqës për klientët amerikanë sesa Golf dhe ky është një veprim krejtësisht logjik nga Volkswagen.

Në Shtetet e Bashkuara, Golf mund të gjendet me një çmim prej 24.190 dollarësh, dhe një maksimum prej 24.990 dollarë. Sa i përket tregut evropian, Golf nuk do të ndalet të shitet.

Sipas mediave amerikane, Golf është “i vdekur” për tregun e tyre.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.