Gjyshi që fshehu tankun në bodrum, dënohet me kusht dhe duhet të paguajë 250.000 euro

Gjyshi që fshehu tankun në bodrum, dënohet me kusht dhe duhet të paguajë 250.000 euro

Pensionisti 84-vjeçar mbante një arsenal armësh në bodrum, duke përfshirë një top kundërajror dhe një silur.

Një pensionist nga Gjermania u dënua me kusht dhe një gjobë, pasi u zbulua se ai mbante një arsenal të konsiderueshëm armësh në bodrum, madje edhe një tank.

I akuzuari, 84-vjeç, mori një dënim me kusht prej 14 muajsh burg dhe duhet të paguajë 250.000 euro.

Pranë tij u gjet një tank, një top kundërajror dhe një silur nga Lufta e Dytë Botërore.

Artikujt u morën nga shtëpia e tij në qytetin verior gjerman Heikndorf në vitin 2015 me ndihmën e ushtrisë.

I akuzuari, identiteti i të cilit nuk bëhet i ditur në përputhje me ligjin gjerman, është i detyruar t’i shesë ose t’i dhurojë armë një muzeu ose koleksionisti në dy vitet e ardhshme.


Avokati i tij mbrojtës tha se Muzeu amerikan ishte i interesuar të blinte një tank Panther.

Shumë historianë pohojnë se është automjeti më efikas i këtij lloji i përdorur nga Gjermania gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Avokati tha gjithashtu se disa koleksionistë gjermanë kontaktuan të akuzuarit për shkak të armëve të tjera, të tilla si pushkë dhe pistoleta, sipas mediave lokale.

U deshën rreth 20 ushtarë dhe gati nëntë orë që tanku Panther – i cili ishte pa zinxhirë – të nxirrej nga bodrumi i shtëpisë dhe të vendosej në një ngarkues të ulët për transport në korrik 2015.

Autoritetet lokale morën një raport në lidhje me përmbajtjen e bodrumit nga kolegët nga Berlini, të cilët më parë kishin kontrolluar shtëpinë e pensionistëve për shkak të veprave të vjedhura të artit nga nazistët.

Mediat lokale raportuan se ky burrë u pa një dimër duke përdorur një tank për të pastruar borën.

Video