Gjykimi kundër Shalës, dëshmia e dëshmitarit të shtatë pritet të përfundojë sot

Dëshmisë së dëshmitarit të shtatë të Zyrës së Prokurorit të Specializuar (ZPS), në gjykimin kundër Pjetër Shalës, i ka ardhur fundi. Intervistimi i tij pritet të përfundojë sot ndërsa dëshmia e tij, e cila ka zgjatur pesë ditë, është dhënë kryesisht në seanca të mbyllura për publikun.

Pas përfundimit të pyetjeve nga Prokuroria dhe mbrojtja e Shalës, dëshmitari është përgjigjur në pyetjet e trupit gjykues.

Kryetarja e trupit gjykues, Mappie Veldt Foglia ka parashtruar pyetje për dëshmitarin në seancë private, por gjykatësi Zhiliber Biti ka folur në seancë publike.

Megjithatë, përgjigjet e dëshmitarit të mbrojtur në të shumtën e rasteve janë redaktuar.


Pjetër Shala, i cili ndodhet në bankën e të akuzuarit, ka marrë pjesë në këtë seancë nga qendra e paraburgimit, përmes video-lidhjes.

Lajmi i plotë është në sistemin me parapagim.

Pjetër Shala u arrestua më 16 mars 2021 nga autoritetet belge dhe u transferua në Hagë më 15 prill të atij viti, në bazë të një kërkese për bashkëpunim në zbatimin e fletëarrestit dhe urdhrit për transferim lëshuar nga Dhomat e Specializuara të Kosovës.

Sipas Speciales, “Krimet për të cilat akuzohet Shala u kryen përafërsisht midis 17 majit 1999 dhe 5 qershorit 1999 kundër personave që u mbajtën të ndaluar në fabrikën e metalit në Kukës(Shqipëri), që pretendohet se përdorej prej Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.

Lexo edhe

Video