Gjykata ruse i heq licencën gazetës së pavarur pasi raportoi luftën

Gjykata ruse i heq licencën gazetës së pavarur pasi raportoi luftën

Një gjykatë në Rusi i ka hequr licencën gazetës së pavarur Novaya pasi raportonte për luftën në Ukrainë.

“Agjencia ruse e censurës Roskomnadzor ka kërkuar që licenca e gazetës Novaya të shpallet e pavlefshme,” tha gazeta në një deklaratë.


Roskomnadzor tha se legjislacioni rus kërkon respektim të rreptë me masat që synojnë parandalimin e shpërndarjes së informacionit të ndaluar dhe jo të besueshëm.

“Në kontekstin e luftës informative të nisur nga perëndimi kundër vendit tonë, mbrojtja e qytetarëve rusë nga materialet e rrezikshme duhet të jetë prioritet jo vetëm për agjencitë qeveritare ruse, por edhe për pronarët e mediave dhe burimeve të internetit”, thuhet në deklaratën e tyre.

Gazeta Novaya tha se do të luftojë për të drejtat e saj në gjykatë. “Çfarë do të bëjë Novaya Gazeta? Përgatituni për gjykatat, mbroni çështjen tonë, për të cilën jemi të sigurt, përgatitni një numër të ri të revistës, rinisni faqen e internetit dhe studion e re Novaya. Ne nuk po themi lamtumirë”, tha gazeta.

Lexo edhe

Video