Gjykata në Belgjikë: Masat kufizuese të rregullohen me ligj

Gjykata në Belgjikë: Masat kufizuese të rregullohen me ligj

Shteti i Belgjikës ose duhet të heqë të gjitha kufizimet antiepidemike brenda 30 ditësh ose t’i artikulojë ato përmes ligjeve, vendosi sot një gjykatë në Bruksel në një çështje të iniciuar nga organizata jofitimprurëse Lidhja belge për të Drejtat e Njeriut.

Organizata i ka kërkuar në mënyrë të përsëritur qeverisë që të mos fusë masa kufizuese përmes dekreteve ministrore, pa miratimin e ligjvënësve.

Në Belgjikë, po qarkullojnë natën shtetrrethimi, një ndalim i udhëtimit ndërkombëtar që nuk është i nevojshëm dhe masa të tjera antiepidemike.


Raporti i AP thotë se gjykata vendosi që shteti i Belgjikës do të duhet të paguajë gjoba prej 5.000 euro në ditë nëse nuk zbaton vendimin e gjykatës brenda 30 ditëve.

Qeveria e kryeministrit Alexander De Cross po punon për të ashtuquajturën ligji pandemik që do t’u paraqitet ligjvënësve.

Belgjika ka një popullsi prej 11.5 milionë dhe 876 mijë raste COVID-19 dhe pothuajse 23 mijë vdekje midis të infektuarve me virusin korona.

Lexo edhe

Video