Gjukanoviq: Projekti kombëtar i Serbisë së Madhe është ringjallur

Gjukanoviq: Projekti kombëtar i Serbisë së Madhe është ringjallur

Presidenti i Malit të Zi Milo Gjukanoviq deklaroi sot se Partia Demokratike e Socialistëve është e gatshme të jetë partia më e fortë e opozitës dhe se, si president, ai do t’i përmbahet kompetencave të tij kushtetuese kur bëhet fjalë për qeverinë e re.

Në një intervistë për televizionin austriak ORF, ai tha se DPS pranoi rezultatet jozyrtare të zgjedhjeve dhe se ata nuk kishin asnjë pritje që ato përfundimtare të ishin të ndryshme.

“Sa i përket formimit të qeverisë, siç e dini, tani është një punë që ende nuk ka filluar. Ne do të shohim nëse ky koalicion tre anëtarësh, i cili fitoi 41 vende, mund të arrijë vërtet një nivel të tillë afërsie programatike dhe politike për të formuar një qeveri dhe për të marrë përgjegjësinë për ushtrimin e pushtetit ekzekutiv në Malin e Zi,” tha ai.

Ai shtoi se DPS është e gatshme të jetë përgjegjëse për partinë më të fortë të opozitës, e cila, siç shtoi ai, do të marrë parasysh interesat strategjikë kombëtarë në periudhën e ardhshme, siç ka bërë deri më tani.


Duke folur për bashkëjetesën e qeverisë së ardhshme, duke pasur parasysh se ai mbetet president, Gjukanoviq tha se ai nuk ndërhyri në punën e kësaj qeverie, e cila ishte afër tij, kështu që ai nuk do të ndërhyjë në punën e qeverisë së re.

“Unë kam fuqitë e mia, kam legjitimitet, sepse fitova raundin e parë me 54 për qind. Prandaj, sipas kulturës politike dhe përvojës që kam, unë jam i gatshëm të bëj punën time në interes të shtetit të Malit të Zi dhe qytetarëve të tij, të bashkëpunoj me njerëz që mendojnë ndryshe, me shpresën se ata, përkundër retorikës së mëparshme që kishin, do të ndjekin cili është një kurs strategjik për zhvillimin e mëtejshëm të Malit të Zi “, tha Gjukanoviq.

Gjukanoviq tha se sot, projekti kombëtar i Serbisë së Madhe është ringjallur.

“Ky projekt pretendon të sigurojë disa kompensime për Serbinë për Kosovën e humbur dhe natyrisht që Mali i Zi është synimi i parë i dëshiruar i nacionalizmit të madh serb. Them se të gjithë e kemi lexuar njëlloj mirë, askush nuk është i painformuar ”, tha ai.

Lexo edhe

Video