Gjobitet konspiracionisti amerikan, deklaronte se masakra në shkollë ishte mashtrim

Gjobitet konspiracionisti amerikan, deklaronte se masakra në shkollë ishte mashtrim

Alex Jones, një personazh i njohur pranë së djathtës ekstreme në Amerikë, është gjobitur nga gjykata e Teksasit. Sipas tyre, ai nuk dërgoi fakte për të mbështetur teorinë e tij se masakra e ndodhur në shkollën “Sandy Hook”, ku u vranë 26 persona, midis të cilëve 20 vogëlushë 6 dhe 7 vjeçarë, është mashtrim i madh. Jones do të dëmshpërblejë prindërit për dhimbjen që u ka shkaktuar.

Alex Jones, një personazh i njohur në Amerikë për emisionin e tij në radio, është gjobitur nga një gjykatë amerikane për përhapjen e teorive të pabaza të komplotit.


Në emisionet e tij ai pretendonte se vrasjet e fëmijëve në një shkollë amerikane nuk kishin ndodhur kurrë, por se ishte mashtrim i madh. Kjo deklaratë ka irrituar prindërit që humbën fëmijët nga kjo masakër, të cilët e hodhën në gjyq.

Në vendimin e së enjtes, një gjykatës i Teksasit tha se Jones kishte dështuar në mënyrë të përsëritur në dorëzimin e dokumenteve dhe provave ligjore në gjykatë për të mbështetur pretendimet e tij në lidhje me sulmin me armë të ndodhur në shkollën “Sandy Hook”.

Video

error: