Gjermani: Pandemia e COVID-it shkurtoi jetëgjatësinë

Gjermani: Pandemia e COVID-it shkurtoi jetëgjatësinë

Jetëgjatësia mesatare në Gjermani ka rënë dukshëm ndërmjet viteve 2019 dhe 2021, njoftoi sot Zyra për Statistikat Kombëtare, e cila i atribuohet numrit të madh të vdekjeve gjatë pandemisë COVID.

Zyra Federale e Statistikave raportoi se jetëgjatësia për gratë vitin e kaluar ishte 83.2 vjet, dhe për burrat 78.2.


Kjo tani është një rënie prej 0.4 dhe 0.6 vitesh krahasuar me vitin 2019, para fillimit të pandemisë.

“Arsyeja kryesore për këtë zhvillim është numri jashtëzakonisht i lartë i vdekjeve gjatë valëve pandemike”, shtoi zyra federale.

Para pandemisë, numri i vdekjeve po rritej me 1 deri në 2 për qind në vit, por numri i vdekjeve është 5 për qind më i lartë më 2020 dhe 4 për qind të tjera vitin e kaluar, që do të thotë se 70.000 deri në 100.000 vdekje më shumë u regjistruan në dy vjetët e mëparshme.

Lexo edhe

Video