Gjermani: Autoriteti shpall një furnizim të sigurt me gaz këtë dimër

Gjermani: Autoriteti shpall një furnizim të sigurt me gaz këtë dimër

Situata me furnizimin me gaz në Gjermani është e sigurt dhe nuk ka gjasa që të ketë mungesa të gazit këtë dimër, tha sot Klaus Müller, kreu i Agjencisë Federale Gjermane të Gazsjellësit.


“Me kursimet, me hyrjen e vëllimeve të reja të gazit dhe një nivel të mirë të ruajtjes, ne jemi shumë, shumë optimistë se nuk do të kemi më të shqetësuar për mungesat e gazit këtë dimër,” tha presidenti i organit rregullator shtetëror në një. samiti kushtuar energjisë i organizuar nga e përditshmja ekonomike e Düsseldorf Handelsblat.

Miller tha se pritet një dimër relativisht i ngrohtë, i cili do të ndihmojë furnizimin më efikas të energjisë si në Francë ashtu edhe në Gjermani.

Lexo edhe

Video