Gjenerali amerikan: Kina po rrit aftësitë e saj ushtarake

Gjenerali amerikan: Kina po rrit aftësitë e saj ushtarake

Kina po rrit kapacitetet e saj ushtarake me një ritëm shumë serioz, tha gjenerali amerikan Mark Miley sot në Senat.

Në të njëjtën kohë, ai paralajmëroi për rrezikun e një kërcënimi në rritje për paqen dhe stabilitetin global.


“Ne duhet të sigurojmë që fuqitë dhe ekspertizat tona konkurruese dhe teknologjike të ruhen,” tha gjenerali Miley në Komitetin e Shërbimeve të Armatosura të Senatit.

Sipas Reuters, Shtetet e Bashkuara kanë vendosur shtypjen e Kinës në qendër të politikës së saj të sigurisë kombëtare.

Të dy vendet janë në mosmarrëveshje për një numër çështjesh, nga Tajvani dhe të drejtat e njeriut deri te aktivitetet ushtarake kineze në Detin e Kinës Jugore të diskutueshme.

Lexo edhe

Video

error: