Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Fuqia e pabesueshme e natyrës: Ju kurrë nuk keni parë një pinguin si ky – foto

Fuqia e pabesueshme e natyrës: Ju kurrë nuk keni parë një pinguin si ky – foto

Për herë të parë në një ishull në Atlantikun Jugor është parë një pinguin i verdhë, pa asnjë njollë të zezë në trup.

Fotografi që shkrepi kafshën e pazakontë e quajti përvojën një “shfaqje gjatë gjithë jetës”.

Pinguini i verdhë është parë mes mijëra pinguinëve bardhë e zi në ishullin e Atlantikut Jugor.

Yves Adams, i cili fotografoi pinguinin, thotë se nuk ka dëgjuar kurrë më parë për një pinguin të verdhë.

“Kishte 120,000 shpezë në plazh dhe ky ishte i vetmi i verdhë midis tyre,” tha Adams.


Adams është udhëheqësi i një ekspedite nga Belgjika që ndaloi në një ishull në Xhorxhinë Jugore për të fotografuar një koloni prej të paktën 120.000 pinguinësh.

“Papritmas vumë re diçka të ndritshme, një pinguin dukej vërtet i çuditshëm dhe kur pashë nga afër, ishte i verdhë. Ne të gjithë u ngazëllyem kur kuptuam se ishte një pinguin i verdhë. Ne hodhëm të gjitha pajisjet e sigurisë dhe kapëm kamerat”, tha Adams.

Shkencëtarët besojnë se ky është një pigmentim i veçantë i pendëve. Në vitin 2012, një pinguin i bardhë u pikas në një koloni në Antarktidë. Pamja e tij mendohej të ishte për shkak të një mutacioni gjenetik.

Në Parkun Kombëtar Galapagos vitin e kaluar, një banor i pazakontë, një pinguin i rrallë i bardhë, u pa.

Studiuesi Daniel Thomas tha se pinguinët përdorin pigmentim më të fortë për të tërhequr shokë dhe se është e mundur që ky të jetë rasti me pinguinin e verdhë të sapo zbuluar, por një ekzemplar i tillë nuk është vërejtur deri më tani.

Video

error: