Frutat që ngadalësojnë plakjen e lëkurës

Frutat që ngadalësojnë plakjen e lëkurës

Edhe pse procesi i plakjes mund të ngadalësohet nga kujdesi i duhur i lëkurës, si dhe nga disa produkte dhe trajtime, është mirë të dimë se kemi një aleat në luftën kundër moshës edhe në ushqim.

Përveç hidratimit të vazhdueshëm të organizmit, është mirë të siguroni disa lëndë ushqyese, në radhë të parë nga frutat dhe perimet.

Dermatologët kanë përzgjedhur fruta të dobishme për ngadalësimin e procesit të plakjes së lëkurës.

Agrumet


Siç mund ta dini tashmë, ato janë plot me vitaminë C, kështu që të gjithë ata që duan të vonojnë shfaqjen e rrudhave këshillohen të hanë sa më shumë limon, portokall, e agrume.

Vitamina C stimulon prodhimin e kolagjenit, i cili ndihmon në përmirësimin e pamjes së përgjithshme dhe rrudhave.

Boronica

Boronicat janë veçanërisht të pasura me vitamina A dhe C, ndaj si të tilla parandalojnë humbjen e parakohshme të kolagjenit.

Përveç kësaj, ato kanë shumë antioksidues që mbajnë lëkurën tuaj të hidratuar dhe rrezatuese, dhe po ashtu mund të ndihmojnë në kontrollin e nivelit të kolesterolit dhe sheqerit në gjak.

Lexo edhe

Video