Franca sheh rënie në konsumin e energjisë elektrike dhe gazit

Franca sheh rënie në konsumin e energjisë elektrike dhe gazit

Konsumi i gazit dhe energjisë elektrike në Francë ishte dukshëm më i ulët në javën e fundit të 2022 krahasuar me vitet e mëparshme, raportuan mediat lokale të mërkurën.

Sipas shifrave të operatorit të energjisë elektrike RTE, konsumi i energjisë në mbarë vendin javën e kaluar ishte 8.5% më i vogël se mesatarja për periudhën 2014-2019, raportoi e përditshmja Le Figaro.


RTE ia atribuoi temperaturat e larta të paarsyeshme si një faktor kryesor për rënien.

Përdorimi i gazit ra edhe më tej me një rënie prej 11.2% midis 1 gushtit 2022 dhe 1 janarit 2023, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2018-2019, sipas ofruesit kombëtar GRTgaz./AA

Lexo edhe

Video