Fondacioni Bullgar Memory nis fushatën e fqinjësisë së mirë me Maqedoninë e Veriut

Fondacioni Bullgar Memory nis fushatën e fqinjësisë së mirë me Maqedoninë e Veriut

Fondacioni Bullgar i Kujtesës nisi të hënën një fushatë të re sociale dhe informative.

E titulluar “Në të dy anët e kufirit”, nisma synon të tërheqë vëmendjen e publikut për nevojën për një politikë shtetërore korrekte dhe të përkushtuar në drejtim të fqinjësisë së mirë dhe miqësisë mes vendeve, tha fondacioni.

Si pjesë e fushatës, fondacioni do të prezantojë modelin e tij të punës për përmirësimin e marrëdhënieve midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut.


Ndër të tjera, kryetari i Fondacionit Bullgar Memory Milen Vrabenski financon një vizitë pesëditore në Bullgari të të rinjve nga Atelieja e Arteve për Fëmijë Shën Kirili dhe Shën Metodi në Manastir.

Grupi, i cili përbëhet gjithashtu nga nxënës të shkollave nga Rodopet, është planifikuar të vizitojë Koprivshticën dhe Sofjen dhe të angazhohet në një sërë aktivitetesh artistike, leksione edukative, përveç argëtimit të madh.

Në mbështetje të fushatës, të rinjtë do të prezantojnë në Asamblenë Kombëtare vizatimet e tyre me temë “Në të dy anët e kufirit”. Ekspozita do të synojë të tregojë se si duhet të duken marrëdhëniet mes dy vendeve me sytë e të rinjve.

Një muaj më parë, studentë nga Republika e Maqedonisë së Veriut bënë një vizitë dyditore në Sofje me ftesë të fondacionit./BTA

Video