Flokë të bukur rriten nga një kokë e shëndetshme

Flokë të bukur rriten nga një kokë e shëndetshme

Flokët me shkëlqim, të harlisur dhe valëzues janë dekorimi i çdo koke. Shumë probleme që prishin bukurinë e flokëve ndodhin në rrënjën e flokëve, në lëkurën e kokës.

Një nga problemet më të zakonshme me lëkurën e kokës është seborrea e kokës, ose dermatiti seborrheik.

Mund të jetë një sëmundje kronike e kokës ose mund të shfaqet dhe zhduket në mënyrë sporadike, në varësi të faktorëve irritues.

Përveç kokës, seborrhea mund të prekë pjesë të tjera të lëkurës. Këto janë gjithmonë rajonet që janë më të pasura me gjëndra dhjamore në fytyrë ose trung.

Ekzistojnë dy forma të seborrhea: seborrhea e fëmijërisë, e njohur më mirë si skorbuti te foshnjat, e cila duhet të zhduket deri në fund të vitit të tretë, dhe seborrea te të rriturit, e cila mund të ndodhë në çdo moshë.

Zbokthi në flokë është manifestimi më i zakonshëm i ndryshimeve seborreike në lëkurën e kokës.

Manifestohet në formën e luspave të lirshme të thata ose të ngjitura dhe me vaj që ndahen nga lëkura e kokës.

Kështu e dallojmë zbokthin e thatë dhe të yndyrshëm. Seborrhea është shkaktuar nga kërpudhat Malassezia, e cila është e pranishme natyrshëm në lëkurë.

Kur shumohet jashtëzakonisht, shkakton një proces inflamator në lëkurën e kokës, të cilin personi i prekur e përjeton në formën e kruajtjes, shpimit, skuqjes së kokës, dhe natyrisht zbokth.

Zbokthi është një formë e paflamuar e seborresë. Përveç kësaj, prania e dermatitit seborrheik mund të shkaktojë të ashtuquajturin. erë e keqe e kokës por edhe një problem shumë serioz i rënies së flokëve.

Çfarë është më e dëmshme për shëndetin e kokës?

Epoka moderne nuk është aspak në favor të shëndetit të flokëve. Para së gjithash, mjedisi po ndotet gjithnjë e më shumë. Jeta në qytetet e mëdha plot smog, pluhur…


Njerëzit kalojnë një pjesë të mirë të kohës së tyre në hapësira të mbyllura dhe të mbinxehura.

Kujdesi i duhur për flokë të shëndetshëm

Çdo gjë në lidhje me flokët që është e rëndësishme dhe duhet të sigurojë dhe ruajë shëndetin e flokëve është në të vërtetë shumë e thjeshtë.

Këto janë, shkurtimisht, rregullat që duhen ndjekur:

● Përdorni vetëm preparate natyrore për higjienën dhe kujdesin e flokëve. Kjo kryesisht i referohet shamponëve pa sulfate dhe parabene.

● Përshtatni kujdesin për llojin e flokëve. Kujdesi për flokët e thatë dhe të yndyrshëm nuk është i njëjtë në zgjedhjen e shampos dhe balsamit ose në numrin e larjeve gjatë javës dhe të ngjashme.

● Mbroni flokët tuaj nga nxehtësia e tharëseve të flokëve, flokëve drejtues dhe stiluesve të tjerë të nxehtë.

● Trajtojini flokët me butësi, mos i lidhni shumë shpesh dhe shumë fort, krihni vetëm kur janë të thata.

● Thani flokët tuaj në mënyrë natyrale kurdo që të jetë e mundur.

● Një herë në javë, ushqeni flokët tuaj me një maskë natyrale që ushqen dhe rigjeneron thellë.

● Hani shëndetshëm me shumë vitamina, minerale, acide yndyrore Omega.

● Flini mjaftueshëm.

Video

error: