Flamuri evropian mbush 37 vjet

Flamuri evropian mbush 37 vjet

Komuniteti evropian më 26 maj të vitit 1986, miraton flamurin evropian, simbol i Bashkimit Evropian, por edhe i identitetit në kuptim më të gjerë.


Flamuri evropian përbëhet nga 12 yje të arta në një rreth me sfond blu.

Yjet simbolizojnë idealet e bashkimit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Evropës. Numri i yjeve nuk lidhet me numrin e shteteve anëtare të BE-së,  edhe pse rrethi është simbol uniteti./KosovaPress/

Lexo edhe

Video