Finlandë: Paralajmërim për ndërprerje të shkurtra të mundshme të energjisë

Finlandë: Paralajmërim për ndërprerje të shkurtra të mundshme të energjisë

Rreziku i ndërprerjeve të shkurtra të furnizimit me energji elektrike është rritur për shkak të prodhimit të pasigurt vendas dhe importeve të huaja, njoftoi sot Agjencia e Energjisë e Finlandës.


“Është e pasigurt nëse do të kemi mjaftueshëm energji elektrike në Finlandë në dimrin e ardhshëm. Disa dështime në prodhimin vendas, lidhur me lidhjet e transmetimit, mund të çojnë në ndërprerje të shkurtra të energjisë,” njoftoi agjencia e energjisë.

Operatori kombëtar i rrjetit të transmetimit të energjisë elektrike të Finlandës Fingrid ka paralajmëruar për ndërprerje të mundshme të energjisë këtë dimër, pjesërisht për shkak se data e fillimit të reaktorit të ri bërthamor Olkiluoto 3 është ende e pasigurt.

Lexo edhe

Video