Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

FED ruan të pandryshueshme politikën e saj monetare

FED ruan të pandryshueshme politikën e saj monetare

​Në një lëvizje të parashikuar gjerësisht, kreu i Rezervës Federale Amerikane (FED), Jerome Powell njoftoi sot anëtarët e Komitetit Bankar të Senatit se banka qendrore ka të ngjarë të ruajë një politikë monetare tepër të lehtë për të ardhmen e parashikueshme.

“Normat e interesit do të mbeten në nivele gati zero dhe FED do të vazhdojë blerjet e saj të aseteve me normën aktuale, derisa të jetë bërë përparim thelbësor i mëtejshëm drejt qëllimeve të saj për punësimin maksimal dhe stabilitetin e çmimeve”, vlerësoi Powell në vërejtjet e përgatitura të tij, raporton ATSh.


“Ekonomia është shumë larg nga synimet tona të punësimit dhe inflacionit dhe ka të ngjarë të duhet pak kohë që të arrihet progres i konsiderueshëm i mëtejshëm”, shtoi ai.

Komentet e tij vijnë ndërsa shqetësimet e fundit në lidhje me parashikimin e inflacionit kanë kontribuar në një rritje të huave të Thesarit, me rendimentet në shënimet 10-vjeçare dhe obligacionet 30-vjeçare, duke arritur nivelet e tyre më të larta që nga ditët e para të pandemisë së COVID-19

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: