Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

FDA gati të miratojë përdorimin e vaksinës Pfizer/BioNTech te fëmijët 12 deri 15 vjeç

FDA gati të miratojë përdorimin e vaksinës Pfizer/BioNTech te fëmijët 12 deri 15 vjeç

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (FDA) është e gatshme të miratojë përdorimin e vaksinës Pfizer/BioNTech tek fëmijët të moshës 12 deri në 15 vjeç.

Autorizimi pritet të jepet javën e ardhshme, tha për CNN një burim i qeverisë federale. Pfizer ka kërkuar autorizim për përdorim urgjent të vaksinës së saj te fëmijët dhe adoleshentët e moshës 12 deri në 15 vjeç.


FDA do të ndryshojë autorizimin për përdorim emergjent të vaksinës, por procesi do të jetë i drejtpërdrejtë, thanë për CNN burime zyrtare. Administrata e Barnave dhe Ushqimit aktualisht është duke shikuar të dhënat e paraqitura nga Pfizer në mbështetje të përdorimit, shkruan TopChannel.

Pfizer tha se në fund të marsit, provat klinike që përfshinin 2260 persona të moshës 12 deri në 15 vjeç, tregonin një efikasitet prej 100%. Aktualisht vaksina është e autorizuar për përdorim emergjent tek personat nga 16 vjeç dhe lart.

Lexo edhe

Video

error: