Familja mbretërore u bindet rregullave: Ushqimet e ndaluara në pallat

Familja mbretërore u bindet rregullave: Ushqimet e ndaluara në pallat

Edhe pse shpesh mendojmë se anëtarët e familjes mbretërore hanë saktësisht atë që dëshirojnë, e vërteta është krejt ndryshe. Përkatësisht, ekzistojnë shumë ndalime, dhe kufizime në ushqime dhe disa prej tyre janë absolutisht të ndaluara.

Hudhër

Dukesha e Cornwall zbuloi gjatë një interviste se hudhrat speciale nuk shërbehen kurrë në raste të veçanta.

“Hudhra është e ndaluar. Ne duhet ta shmangim atë, “tha ajo, transmeton KosovaPress.

Gjithashtu, kjo u konfirmua nga ish-kuzhinieri i familjes mbretërore, Darren McGrady, i cili zbuloi se ishte e ndaluar të shërbente ushqime që përmbajnë shumë hudhër ose qepë.

Guaskë molusku

Në menynë e familjes mbretërore nuk ka guaska molusqesh dhe arsyeja është rreziku i helmimit nga ushqimi. Ish-shërbyesi i familjes mbretërore, Grant Harold dikur tha se një gjë e tillë është krejtësisht e arsyeshme.


“Ne nuk duam që anëtarët e familjes mbretërore të kenë pasojat serioze të helmimit nga ushqimi, veçanërisht kur udhëtojnë”, tha ai.

Foie gras

Foie gras është një specialitet francez dhe është ndaluar në familjen mbretërore që nga viti 2008. Ai u ndalua nga Princi Charles për kujdesin ndaj kafshëve. Njoftimi i ndalimit është shkruar nga familja  mbretërore dhe gjithashtu është postuar në faqen e organizatës PETA.

Mish i pjekur dobët

Raportohet se mbretëresha nuk është një adhuruese e mishit të pjekur dobët. Ata gjithashtu janë të ndaluar të hanë ushqime që përmbajnë mish të papjekur, veçanërisht kur ndodhen në udhëtime pune, për të shmangur helmimet.

Makarona

Edhe pse është e vështirë të besohet, por anëtarët e familjes mbretërore nuk janë adhurues të karbohidrateve që gjenden në ushqime të tilla si oriz, makarona ose patate. Sipas ish-kuzhinierit McGrady, mbretëresha nuk i pëlqen makaronat, por ajo ha ushqime që përmbajnë peshk, perime dhe mish.

 

Lexo edhe

error: